Περιγραφή
Το 1879 ο Lars Olsson Smith εισήγαγε τη συνεχή απόσταξη, μέσω της οποίας παρήγαγε την Absolut Rent Brannvin. Αντί να αποστάζεται τρεις ή τέσσερις φορές, η βότκα περνούσε από αναρίθμητες αποστάξεις. Η Absolut Pears παρασκευάζεται με τον ίδιο τρόπο. Η μόνη διαφορά της είναι η γεύση αχλάδι και όπως και η υπόλοιπη οικογένεια, παράγεται κι αυτή στο Ahus της Σουηδίας, στη γενέτειρα του Lars Olsson Smith. Τα βασικά συστατικά της Absolut Pears είναι η Absolut Vodka και η γεύση αχλαδιού. Η Absolut Vodka παρασκευάζεται από νερό και χειμερινό σιτάρι. Το νερό προέρχεται από ένα βαθύ πηγάδι στο Ahus, που το προστατεύει από ρύπους. Το χειμερινό σιτάρι καλλιεργείται επίσης στο Ahus και διαφέρει από άλλες σοδιές: σπέρνεται το φθινόπωρο και θερίζεται την ίδια περίοδο του επόμενου έτους. Στο ενδιάμεσο, μεγαλώνει κάτω από το σουηδικό χιόνι, αναπτύσσοντας τους σκληρούς του σπόρους. Η χρήση λιπασμάτων είναι επίσης περιορισμένη. Τα αχλάδια είναι επίσης φυσικά, όπως και τα υπόλοιπα συστατικά.